Duurzaamheid en certificering

Om de kwaliteit van onze producten te waarborgen worden wij door externe auditors gecontroleerd. Ook werken wij samen met organisaties om onze producten te kunnen certificeren volgens duurzame initiatieven. Onze reststroom wordt door een GMP+ gecertificeerd bedrijf verwerkt tot diervoeder. Op verzoek van klanten gebruiken wij FSC gecertificeerd karton voor hulsdoosjes en omdozen. 

 

BRC & IFS

De beheersing van onze voedselveiligheid en het kwaliteitsmanagement systeem wordt gecontroleerd door Lloyds aan de hand van de BRC en IFS normen.

Download certificaat BRC

Download certificaat IFS

 

SMETA
Onze ethische normen worden tijdens een SMETA audit door SGS beoordeeld; SMETA staat voor “Sedex Members Ethical Trade Audit” en is een beoordelingssysteem gericht op het verzekeren van ethische handel bij bedrijven.

UTZ Certified

Op verzoek van de klant wordt in een aantal producten gebruik gemaakt van UTZ cacao en hazelnoten, ook hiervoor worden wij jaarlijkse gecontroleerd door SGS. Het keurmerk UTZ Certified heeft een duurzaamheidsprogramma opgezet voor de boeren die koffiebonen, cacaobonen en thee verbouwen. UTZ Certified richt zich op het professionaliseren van de landbouwpraktijken van de boeren, het verbeteren van sociale voorzieningen van werknemers, economische vooruitgang van de boeren en milieubeheer. Het traceringssysteem van UTZ Certified waarborgt dat de grondstoffen ook daadwerkelijk op een verantwoorde manier verbouwd zijn. Het is hun missie een wereld te creëren waarin duurzaam verbouwen de norm is.

Download certificaat UTZ

RSPO SCC Group Certification

Door het gebruik van palm olie gecertificeerd door Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO), kunnen we helpen om de negatieve invloeden van palmolieteelt op het milieu en gemeenschappen te verminderen. Ravensbergen Food is RSPO SC gecertificeerd (certificaatnummer: CU-RSPO SCC-828058-33) en kan RSPO gecertificeerde producten leveren op basis van het Segregated (SG) en Mass Balance (MB) RSPO-handelsketen model. Vraag naar onze gecertificeerde producten voor meer informatie. 

Download certificaat RSPO

Contact

Ravensbergen Food B.V.

-

Wasbeekerlaan 6

-

2171 AE Sassenheim

-

The Netherlands

Tel.: +31 (0)252-219102

-

Fax: +31 (0)252-231703

-