Ravensbergen_Foto_PocketProductions_23.j

Onze

Kwaliteit

rAV LOGO V2.png

Het kwaliteitsbeleid van Ravenbergen Food B.V. gaat uit van het continue verbeteren en het borgen van de kwaliteit van de producten en de processen. Dat doen wij door ons kwaliteitsbeleid geïntegreerd door de hele organisatie toe te passen. Wij zorgen ervoor dat we met alle medewerkers onze methoden, machines, materialen en de middelen die ons ter beschikking staan op een uniforme en gestructureerde wijze op elkaar afstemmen, zodanig dat de kwaliteit geborgd en waar nodig verbeterd wordt.

 

Voor de productie van onze heerlijke muesli- en gebakken granenrepen werken we samen met gerenommeerde grondstof- en verpakkingsleveranciers. Jaarlijks zijn er een aantal controle momenten door klanten en externe auditors.

Certificeringen

 

Om de kwaliteit van onze producten te waarborgen worden wij door externe auditors gecontroleerd. Ook werken wij samen met organisaties om onze producten te kunnen certificeren volgens duurzame initiatieven. Onze reststroom wordt door een GMP+ gecertificeerd bedrijf verwerkt tot diervoeder. Op verzoek van klanten gebruiken wij FSC gecertificeerd karton voor hulsdoosjes en omdozen. 

 

BRC & IFS

De beheersing van onze voedselveiligheid en het kwaliteitsmanagement systeem wordt gecontroleerd door Lloyds aan de hand van de BRC en IFS normen.

Download certificaat BRC

Download certificaat IFS

 

SMETA
Onze ethische normen worden tijdens een SMETA audit door SGS beoordeeld; SMETA staat voor “Sedex Members Ethical Trade Audit” en is een beoordelingssysteem gericht op het verzekeren van ethische handel bij bedrijven.

UTZ Certified / Rainforest Alliance Certified

Op verzoek van de klant wordt in een aantal producten gebruik gemaakt van UTZ Certified of Rainforest Alliance Certified cacao en hazelnoten, ook hiervoor worden wij jaarlijkse gecontroleerd door SGS. Het keurmerk UTZ Certified / Rainforest Alliance Certified heeft een duurzaamheidsprogramma opgezet voor de boeren die koffiebonen, cacaobonen en thee verbouwen. UTZ Certified / Rainforest Alliance Certified richt zich op het professionaliseren van de landbouwpraktijken van de boeren, het verbeteren van sociale voorzieningen van werknemers, economische vooruitgang van de boeren en milieubeheer. Het traceringssysteem van UTZ Certified/Rainforest Alliance Certified waarborgt dat de grondstoffen ook daadwerkelijk op een verantwoorde manier verbouwd zijn. Het is hun missie een wereld te creëren waarin duurzaam verbouwen de norm is.

Download certificaat UTZ - Cacao

Download certificaat UTZ - Hazelnoot

RSPO SCC Group Certification

Door het gebruik van palm olie gecertificeerd door Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO), kunnen we helpen om de negatieve invloeden van palmolieteelt op het milieu en gemeenschappen te verminderen. Ravensbergen Food is RSPO SC gecertificeerd (certificaatnummer: CU-RSPO SCC-828058-33) en kan RSPO gecertificeerde producten leveren op basis van het Segregated (SG) en Mass Balance (MB) RSPO-handelsketen model. Vraag naar onze gecertificeerde producten voor meer informatie. 

Download certificaat RSPO

Ravensbergen_Foto_PocketProductions_43_e

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Het beleid van Ravensbergen Food B.V. is erop gericht om op een maatschappelijk verantwoorde manier te ondernemen. Dit houdt in dat er zo min mogelijk schade aan het milieu wordt toegebracht, het energie verbruik zoveel als mogelijk wordt teruggedrongen, de grondstoffen zo veel als mogelijk van duurzame oorsprong zijn, het welzijn van de medewerkers een belangrijke plaats in neemt en dat maatschappelijke organisaties selectief ondersteund worden. Een en ander verwoord in onze Code of Conduct. Ravensbergen Food B.V. gebruikt geen genetisch gemodificeerde grondstoffen, zolang niet duidelijk is wat de gevolgen van genetische modificatie kunnen zijn.

meeting.png
Drizzle.jpg

Rookvrij bedrijf


Ravensbergen Food B.V. zet zich in voor het verstrekken van een veilige en gezonde werkplek en aan het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van haar medewerkers. De norm in de voedselindustrie is een rookvrij bedrijf. Daarom hebben wij besloten het volgende rookbeleid aan te nemen en het is van toepassing op alle medewerkers en bezoekers van ons bedrijf:

 

Het is het beleid van Ravensbergen Food B.V. om het roken in alle gebouwen, vertrekken en het bedrijfsterrein te verbieden om te voorzien in en het handhaven van een veilige en gezonde werkomgeving voor alle medewerkers.

Dit beleid is van kracht gegaan op 1 juni 2016.

Allergenen beleid

Het is het beleid van Ravensbergen Food B.V. om sesam niet als grondstof te verwerken in onze producten. Ravensbergen Food B.V. verbiedt het consumeren of meebrengen van voedingswaren met pinda’s of sesam in al haar gebouwen en vertrekken voor al haar medewerkers en bezoekers, teneinde kruisbesmetting met haar producten te voorkomen.